Babeczki z orzeźwiającą nutą mięty są bardzo proste w przygotowaniu, właściwie to nie da się ich zepsuć. Wystarczy roztopić masło, połączyć suche składniki z mokrymi i gotowe.
Składniki:
- 150g margaryny
- niepełna szklanka mleka
- 2 jajka
- 300g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- pół łyżeczki sody oczyszczonej
- 60g kakao
- szczypta soli
- 3/4 szklanki cukru
- 3 gałązki mięty
Stopioną i wystudzoną margarynę łączymy z mlekiem i jajkami. W osobnym naczyniu łączymy dokładnie wszystkie suche składniki. Miętę drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Nie należy robić tego zbyt długo. W cieście mogą zostać grudki. Przekładamy masę do foremek wyłożonych papilotkami i pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni.