Dzisiejsza sałatka sprawdzi się nie tylko jako przekąska, ale będzie też dobrym pomysłem na grilla, czy ciekawym dodatkiem do obiadu. Ja akurat swoją porcję spakowałam do LunchBoxa na drugie śniadanie. Sprawdziła się idealnie w gorące przedpołudnie! Sałatka jest zdecydowanie dla fanów niecodziennych połączeń. Słodycz arbuza przeplata się z pozostałymi smakami. Całość jest bardzo orzeźwiająca a przygotowanie zajmuje chwilę.
Składniki:
- arbuz
- ser feta
- liście kolendry
- sezam
Arbuza kroimy w dowolne kształty. Łączymy z pokrojoną fetą. Dekorujemy świeżymi liśćmi kolendry i posypujemy uprzednio uprażonymi na suchej patelni ziarnami sezamu. Całość można polać dowolnym sosem, dobrze będzie się komponować taki z dodatkiem miodu lub octem balsamicznym.
Wygląda bardzo apetycznie! :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję, zachęcam do wypróbowania :)
Usuń