wtorek, 19 maja 2015

Malinowe pocałunki

     Niejednokrotnie przekonałam się, że proste pomysły są najlepsze. Tak też było w przypadku dzisiejszych domowych pralinek. Malinowe serca otoczone są masą marcepanową i zanurzone w lśniącej polewie czekoladowej. Znajdą się jacyś chętni do wypróbowania tej słodkości?


Składniki:
  • 25-30 sztuk mrożonych malin
  • 200g masy marcepanowej
  • tabliczka czekolady Goplana Oryginalna Mleczna 90g 
  • 5 łyżek śmietanki
  • 1 łyżka żelatyny

Masą marcepanową otaczamy mrożone maliny i nadajemy jej kulisty kształt. Rozpuszczamy na parze tabliczkę czekolady Oryginalnej Mlecznej Goplana.  Podgrzewamy śmietankę i rozpuszczamy w niej żelatynę. Dodajemy do czekolady, mieszamy do powstania gładkiej polewy. Oblewamy nią pralinki. Wkładamy gotowe czekoladki do lodówki, by polewa stężała. Smacznego!



Z czekoladową nutą

6 komentarzy :

  1. Z przyjemnością bym spróbowała takie pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W takim razie zachęcam do wypróbowania przepisu :)

      Usuń
  2. Fajnie jak ktoś nazywa swoje danie nazwą mojego bloga. Pozdrawiam ciepło.
    Elwira /http://pocalunkimalinowe.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam serdecznie na moim blogu i mam nadzieję, że nie ma mi pani za złe tak niefortunnego zbiegu okoliczności. Pozdrawiam!

      Usuń
    2. Osobiście taki zbieg okoliczności mi się podoba ;)

      Usuń
  3. Jej, jakie proste do wykonania... :) Chyba trzeba kiedyś spróbować :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...