Niejednokrotnie przekonałam się, że proste pomysły są najlepsze. Tak też było w przypadku dzisiejszych domowych pralinek. Malinowe serca otoczone są masą marcepanową i zanurzone w lśniącej polewie czekoladowej. Znajdą się jacyś chętni do wypróbowania tej słodkości?
Składniki:
- 25-30 sztuk mrożonych malin
- 200g masy marcepanowej
- tabliczka czekolady Goplana Oryginalna Mleczna 90g
- 5 łyżek śmietanki
- 1 łyżka żelatyny
Masą marcepanową otaczamy mrożone maliny i nadajemy jej kulisty kształt. Rozpuszczamy na parze tabliczkę czekolady Oryginalnej Mlecznej Goplana. Podgrzewamy śmietankę i rozpuszczamy w niej żelatynę. Dodajemy do czekolady, mieszamy do powstania gładkiej polewy. Oblewamy nią pralinki. Wkładamy gotowe czekoladki do lodówki, by polewa stężała. Smacznego!
Z przyjemnością bym spróbowała takie pyszności :)
OdpowiedzUsuńW takim razie zachęcam do wypróbowania przepisu :)
UsuńFajnie jak ktoś nazywa swoje danie nazwą mojego bloga. Pozdrawiam ciepło.
OdpowiedzUsuńElwira /http://pocalunkimalinowe.blogspot.com/
Witam serdecznie na moim blogu i mam nadzieję, że nie ma mi pani za złe tak niefortunnego zbiegu okoliczności. Pozdrawiam!
UsuńOsobiście taki zbieg okoliczności mi się podoba ;)
UsuńJej, jakie proste do wykonania... :) Chyba trzeba kiedyś spróbować :)
OdpowiedzUsuń