wtorek, 23 sierpnia 2016

Sorbet melonowo- pomarańczowy

Lody to pierwsza z moich melonowych propozycji. O jego hodowli w naszych warunkach już wkrótce napiszę post. Nieco tropikalne połączenie melona z pomarańczą będzie w sam raz na zakończenie wakacji w świetnym nastroju. Do zrobienia lodów użyłam foremek w kształcie parasolek. Podane ilości składników wystarczyły mi dokładnie na 6 sztuk. Nadmiar smakuje świetnie jako koktajl, więc polecam przygotować od razu więcej melona i pomarańczy. Przygotowanie jest dziecinnie proste, można wykorzystać ulubione owoce.

Uwaga! Jeśli wykorzystujemy bardzo słodkie owoce, proponuję dodać sok z cytryny.


Składniki:

  • 320g pokrojonego miąższu melona
  • sok z połówki pomarańczy

Melona i sok blendujemy. Wlewamy do foremek. Mrozimy. Smacznego!

8 komentarzy :

  1. rewelacyjne foremki do lodów :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Krzyczały ze sklepowej półki "weź nas, weź nas", więc musiały być moje ;)

      Usuń
  2. Świetne danie!


    Zapraszam na mojego bloga o gotowaniu, znajdziecie tu przepyszne dania!
    https://smakoszblog.wordpress.com/

    SMAKOSZ BLOG (CLICK)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawe połączenie! I do tego bardzo ładnie się prezentują :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale słodko wyglądają te sorbeciki :) A smakują na pewno wybornie, bardzo fajne połączenie smaków :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jeśli tylko owoce nie są zbyt słodkie, w przeciwnym razie sytuację ratuje sok z cytryny :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...